Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 01 junij sobota

    MAGIČNI NAKIT

    Z unikatno poslikavo trakov papirja bomo ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    Magicni nakit 1

     

    07 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Vzgoja otrok – med avtoritarnim, permisivnim in mojim notranjim občutkom

    Družba nam ponuja mnogo načinov, kako naj vzgajamo svoje otroke. Tokrat bomo ugotavljale, zakaj zagovorniki uporabe sile nikoli ne zmorejo ustvariti avtentične starševske avtoritete in zakaj je permisivni način vzgajanja v resnici strašno krivičen do otrok. Brez receptov, ki ponujajo instantne rešitve, pa nam v resnici ostane samo eno: vzgoja iz srca.

    14 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Kako vem, da sem (dovolj) dobra mama?

    Najboljši starši na svetu so ponavadi tisti, ki otrok nimajo  Realna izkušnja starševstva pa je pogosto ta, da se soočamo z mnogimi izzivi in stiskami, ki v nas zbujajo vprašanja, ali smo sploh dovolj dobre mame in kaj bi lahko še naredile drugače ali boljše. Ogledale si bomo, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva, prav tako pa bomo razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

    15 junij sobota

    Izdelovanje rozet in hobbyhorsing

    Ste vedeli, da je imel konj nekoč prste? Na delavnici za ljubitelje konj bomo spoznali zanimivosti o konjih in izdelali vsak svojo konjeniško rozeto, ki bo zasedla posebno mesto v domači zbirki osvojenih pohval, diplom in kolajn. Pika, Blisk in Čoko so le nekateri izmed konjičkov na palici, ki jih boste lahko nahranili in počesali. Z njimi se boste preizkusili v jezdenju in preskakovanju ovir ter se lahko navdušili nad hobbyhorsingom, novim športom 21. stoletja za otroke.

    Delavnico izvaja arhitektka Raša Böhm Vidmar, ki želi otrokom približati čudoviti svet konj na ustvarjalen način. Več o konjih na palici zapisuje na portalu hobbyhorsing.si, njene ‘naredi sam’ prispevke pa lahko spremljate na hijahop.si.

    MalaUlica Hobbyhorsing2 jan24

    20 junij četrtek
    17:00 Za očke

    Klepetalnica za očke

    KAKO ŽELIM ODIGRATI VLOGO OČETA MED POČITNICAMI?

    21 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Midva odkar smo trije

    Postati družina je ena najdragocenejših izkušenj para, a po drugi strani tudi ena največjih preizkušenj, ki se zgodijo v partnerstvu. Skoraj vsi pari po prihodu otroka čutijo (vsaj začasno) precejšnji upad zadovoljnosti v odnosu. Čeprav je to običajno, stiska mladih staršev zato ni nič manjša. Tokrat klepetamo o tem, kako razviti sodelovanje v starševstvu in ob tem ohraniti povezanost, predanost in ljubezen.