Zimsko počitniško varstvo 2018

  • Datum: 19. 2. 2018–23. 2. 2018
  • Ura: od 7:30 do 16:00
  • Število prostih mest: 20

Teden zimskih počitnic, ki ga bomo preživeli skupaj, bomo posvetili raziskovanju vremena in uživanju v zimskih radostih. Povzpeli se bomo proti Rožniku in na poti poiskali vremensko hišico. Naredili bomo svojo vremensko postajo in se pogovarjali o snežinkah. Kakšnih oblik so, kako nastanejo ter da niti ena ni enaka drugi. Če nam bo babica Zima naklonila snega, bomo naredili snežaka v naravi. Mrzle roke si bomo ogreli s toplim domačim čajem, želodčke nasitili s kruhom, ki ga bomo spekli sami. Zabavali se bomo na drsališču in si za konec počitniškega tedna ogledali še predstavo v Kinodvoru.

Počitniško varstvo v Mali ulici se začne ob 7.30 in traja do 16.00.  V skupini bo največ 20 otrok, za katere bodo skrbeli štirje usposobljeni vzgojitelji – naš standard je, da na 5 otrok pride ena odrasla oseba, zato lahko z gotovostjo trdimo, da se bo vaš otrok pri nas odlično počutil in bodo njegove počitnice nepozabne. Z otroki bodo Katja, Aleša, Petra in Nana.

 

Dnevni ritem varstva:

7.30–9.00 prihod otrok, spoznavne igre, prosta igra
9.00–10.00 zajtrk v Mali ulici
10.00–12.00 tema dneva (obiski, izleti, ustvarjalnice, pogovor)
12.30–13.30 kosilo
13.30–15.00 prosta igra na zunanjem igrišču ali v telovadnici
15.00–16.00 popoldanska malica v Mali ulici, prosta igra in odhod 

Ker bomo veliko časa preživeli zunaj, vas prosimo, da otroka pripeljete najkasneje do 9. ure zjutraj  in ga ne prihajate iskat pred 15. uro (v petek 14.00 uro), saj je verjetno, da nas še ne bo v  Mali ulici. V nujnem primeru lahko pokličete na mobilni telefon Male ulice 041 398 615, ki ga bodo imele vzgojiteljice ves čas pri sebi.

Vaš otrok s seboj ne potrebuje hrane ali pijače; zajtrk (9.00) in popoldansko malico (15.00) jim bomo pripravili v DC Mala ulica, kosilo pa bomo organizirali glede na program (Vrtec Ledina, gostilna Rožnik ali drugje). Sadje in pijača bodo ves čas na voljo, priporočamo pa, da ima otrok s seboj plastenko vode.

Prosimo vas, da otrok s seboj nima elektronskih naprav, mobilnega telefona in vrednejših predmetov. Predlagamo vam, da prvi dan v DC Mala ulica prinesete rezervna oblačila, ki jih bomo shranili za primer, da bi se otrok moral preobleči. Odnesli jih boste zadnji dan počitniškega varstva, v petek. Za športni dan na drsališču naj otrok s seboj prinese: nepremočljivo obleko, kapo in rokavice, čelado in drsalke (v kolikor jih ima). Ne pozabite tudi na copate z nedrsečim podplatom!

Zagotavljamo vam, da bomo storili vse, da se bo vaš otrok počitnic z veseljem spominjal. Hkrati vas prosimo za razumevanje, če bomo morali program zaradi vremena ali drugih nepredvidenih okoliščin spremeniti oz. prilagoditi.

Prednost imajo otroci s stalnim bivališčem v MOL. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.