Počitnice v Mali ulici 2019 (1.–3. razred)

 • Datumi: 26.6. - 30.8.2019 (10 terminov)
 • Ure: 7:30 - 16:00
 • Oprema: copati z nedrsečim podplatom, plastenka z vodo
 • Starostna skupina: 1. - 3. razred
 • Število otrok v skupini: 20
 • Cena za udeležence s stalnim bivališčem v MOL: 70 € (**)
 • Cena za udeležence s stalnim bivališčem izven MOL: 140 € (**)

Počitnice v Mali ulici bodo potekale vsak dan od 7.30 do 16.00. V skupini bo predvidoma 20 otrok, za katere bodo skrbeli štirje usposobljeni vzgojitelji in vzgojiteljice – naš standard je, da na 5 otrok pride ena odrasla oseba, zato lahko z gotovostjo trdimo, da se bo vaš otrok pri nas odlično počutil in bodo njegove počitnice nepozabne.

Vsak teden ima svojo temo, na katero se bodo vezali obiski strokovnjakov v Mali ulici kot tudi izleti in obiski, na katere se bodo otroci odpravili. 

Dnevni ritem varstva bo enak vsak teden:

 • 7.30 – 8.30 prihod otrok, spoznavne igre in prosta igra
 • 8.30 – 9.30 zajtrk v Mali ulici
 • 9.30 – 12.00 tema dneva (obiski, ekskurzije, ustvarjalnice, pogovor)
 • 12.30 – 13.30 kosilo 
 • 13.30 – 15.00 prosta igra na zunanjem igrišču ali v parku
 • 15.00 – 16.00 popoldanska malica v Mali ulici, prosta igra in odhod

 

Vaš otrok s seboj ne potrebuje hrane ali pijače; zajtrk (9.00) in popoldansko malico (15.30) jim bomo pripravili v DC Mala ulica, kosilo pa nam bodo pripravili drugje. Sadje in pijača bodo ves čas na voljo, kljub temu pa priporočamo, da ima otrok s seboj plastenko vode. 

Prosimo vas tudi, da otrok s seboj nima vrednejših predmetov, elektronskih naprav in mobilnega telefona, v nasprotnem primeru mu bomo napravo do odhoda odvzeli. Predlagamo vam, da prvi dan v DC Mala ulica prinesete rezervna oblačila, ki jih bomo shranili za primer, da bi se otrok moral preobleči. Odnesli jih boste zadnji dan počitniškega varstva, v petek. Ne pozabite tudi na copate z nedrsečim podplatom!

Zagotavljamo vam, da bomo storili vse, da se bo vaš otrok letošnjih počitnic z veseljem spominjal. Hkrati vas prosimo za razumevanje, če bomo morali program zaradi vremena ali drugih nepredvidenih okoliščin spremeniti oz. prilagoditi.

Program

 • 26. junij - 28. junij   TEDEN IZZIVOV
  Si upam? Zmorem? Vprašanji, ki si ju bomo v tednu, polnem večjih in manjših izzivov, največkrat zastavili, in verjamemo, da nanju večinoma tudi pozitivno odgovorili. Za manjše izzive se bomo lotili razreševanja ugank in logičnih iger, malo več poguma pa bomo potrebovali pred šestnogimi živalmi, med iskanjem cilja neznane poti, plezanjem, hoji po tankem traku, poslušanju in pripovedovanju napetih, za kanček strašljivih zgodb … in tako bomo skupaj premagovali strahove. Ker je strah lažje premagati ob močni podpori prijateljev, se bomo poleg izzivov cel teden zabavali tudi s socialnimi igrami zaupanja. Vse tri počitniške dneve vas bo izzivala Eva, pomagali pa ji bosta Petra in Aleša.
 • 1. julij - 5. julij   RAZISKOVALNI TEDEN
  Zakaj se včasih počutimo dobro in zakaj slabo? Zakaj včasih sploh ne vemo, kaj nam je in kaj se dogaja z nami? So za to kriva naša čustva ali vreme? Ali morda zvezde? O vsem tem se bomo pogovarjali medtem, ko bomo raziskovali svoje mesto, njegova igrišča in zelene parke. In mimogrede našli sto in en način, kako preganjati dolgčas, kadar je sonce in kadar je dež. Ob vsem tem raziskovanju bomo imeli vsak dan še posebne naloge in če bomo nanje pravilno ugotovili, nas bo na koncu nekje pričakal zaklad. Raziskovalki Duši bodo asistirale Eva, Tina in Petra.
 • 8. julij - 12. julij   KULINARIČNI TEDEN
  Otroci bodo raziskovali, spoznavali, eksperimentirali in se tako učili o osnovnih živilih, ki jih uporabljamo v kuhinji pri nas in po svetu. Okušali bomo različne jedi iz celega sveta, se spoznavali z osnovnimi kuharskimi spretnostmi in veščinami ter sodelovali pri pripravi preprostih in zdravih obrokov. Pogovarjali se bomo tudi o lokalno pridelani, sezonski in ekološki prehrani, kaj je dobro in kaj zdravo. Teden bo skupaj s pomočnicami Evo, Tino in Nano vodila kuharica Manca.
 • 15. julij - 19. julij   ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU
  V tem tednu se bomo veliko gibali in spoznavali različne vrste športa. Oboje je nujen pogoj za zdrav duh v zdravem telesu. Odpravili se bomo na Orle, preizkusili se bomo v plezanju, v atletskih disciplinah, se preizkusili v kakšnem kolektivnem športu, popoldneve pa bomo izkoristili za obujanje starih skupnih iger, ki so se jih igrali že naši starši in se tako kratkočasili, se veliko družili in zabavali. Štoparico bo cel teden v rokah držala Duši, asistirali pa ji bodo Tina, Petra in Filipe, ki ne razume prav dobro slovensko, zato pa odlično govori svoj materni jezik – angleščino.
 • 22. julij - 26. julij   ZNANSTVENI TEDEN – Spoznavamo svet skozi znanstvena očala
  V tednu, namenjenem znanosti, se bomo pogovarjali o vesolju in o človeškem telesu, o rastlinah in živalih, o matematičnih ugankah in pomembnih znanstvenih odkritjih. S pomočjo praktičnih in preprostih poskusov se bodo otroci učili, kako deluje svet okoli nas in odgovorili na marsikatero vprašanje »Zakaj?« in »Kako deluje?«. Vodja bo znanstvenica Manca, znanstvene pomočnice pa Tina, Katja in Sara.
 • 29. julij - 2. avgust   TEDEN ŽIVALI
  V tednu živali bomo skušali izvedeti kar se da veliko o živalih in kaj živali potrebujejo za optimalen razvoj. Obiskali bomo kliniko za živali, kjer bomo spoznali tudi poklic veterinarja ter se poučili, kakšne so najpogostejše bolezni in poškodbe malih in tudi malo večjih živali. V zavetišču bomo spoznali življenje zapuščenih živalih in kaj vse je potrebno za posvojitev živali. Za tiste otroke, ki imajo radi nenavadne živali ali pa morda za tiste, ki se takih živali bojijo, bomo pripravili obisk eksotičnih živali – za ljubitelje štirinožnih ljubkih kosmatih živalic, pa bodo k nam prišle Tačke Pomagačke. Za piko na i tednu bomo odšli h konjem in se preizkusili tudi v jahanju. Glavna poznavalka živali je Duši, ki ji bodo pomagali Nana, Petra in še en skrivnostni poznavalec živali.
 • 5. avgust - 9. avgust   VILA ČIRA ČARA
  V vili Čira Čara je živela radoživa Pika Nogavička, ki ni marala dolgčasa, slabe volje, nepotrebnih pravil, znana pa je bila po svojih norčijah in gusarskih doživetjih. Tudi mi bomo poskusili razvozlati zemljevid Ljubljane in najti skriti gusarski zaklad ter se kot pravi gusarji preizkusili v vodnih igrah v bližnjih parkih. Tam bo dovolj prostora tudi za akrobatske in cirkuške trike, hojo po traku, plezanje po drevesih ali pa za pripovedovanje zgodb v senci njihovih krošenj. Ne bomo pa pozabili tudi na peko letečih palačink in pripravo čajanke ter na obisk konja Alfreda na bližnjem ranču. Naši Piki Nogavički je pravzaprav ime Eva, z njo pa bodo norčije uganjali še Rada, Sara in Filipe. Aja, Filipejev materni jezik je angleščina – saj vas ne bo motilo, če se otroci z njim sporazumevajo angleško?
 • 12. avgust - 16. avgust   OD ZRNA DO KRUHA
  Marsikdo ne ve, kako enostaven je proces izdelave kruha. Teden bomo posvetili vsem štirim sestavinam kruha in se naučili, kako se kruh speče. Obiskali bomo kmetijo na obrobju Ljubljane, kjer bomo spoznali različna žita in si iz njih zmleli svojo moko. Spoznali bomo tudi, kako se pridobita sol in kvas. Nato bomo zavihali rokave ter naredili in spekli vsak svoj hlebec kruha! Seveda bomo pustili domišljiji prosto pot ter eksperimentirali s sestavinami in z različnimi recepti. Vodja počitniške skupine bo kuhar in pek Boris, pri peki pa mu bodo asistirale Manca, Petra in Eva.
 • 19. avgust - 23. avgust   ŠPORTNI TEDEN
  Na športnem tednu z Alešo se bomo - seveda! - veliko gibali. Spoznavali bomo igre naših babic in dedkov, štafetne igre in igre brez meja, osvojili bomo osnove rolanja ter celo juda. Podali se bomo na pohod na Rožnik, se hladili in zabavali z vodo v parku Tivoli, potem pa obiskali še Lumpi park. Poleg organiziranih športnih iger bo na voljo tudi dovolj časa za prosto igro in klepet.
 • 26. avgust - 30. avgust   ENAJSTA ŠOLA POD MOSTOM
  V tej vseživljenjski šoli, ki jo je naš največji pisatelj Ivan Cankar opisoval v svoji zgodbi in v kateri se je naučil mnogo več kot v pravi šoli, se bomo učili tudi mi. Poiskali bomo most, pod katerim se bomo igrali, se spoznavali s stvarmi, ki nam bodo prekrižale pot ter iz njih skušali ustvariti nekaj zares zanimivega – morda bomo celo izvedli kakšen znanstveni poskus … Opazovali in hodili bomo po pokrajini, ki je bila znana tudi pisatelju; povzpeli se bomo na Sv. Ano, z njenega vrha pa občudovali ljubljansko Barje. V šolskem muzeju bomo spoznali, kakšne šole in učitelji so bili nekoč in jih primerjali s šolo danes. Ker pa se bliža začetek novega šolskega leta, bomo zadnji dan pripravili seznam stvari, ki jih vesten učenec ali učenka potrebuje v šolski torbi ter zavili še zvezke in šolske knjige! Hura, počitnic je konec!

Prednost imajo otroci s stalnim bivališčem v MOL. Drugi otrok ima 20 % popust na tedensko prijavo. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

** Cena za 3-dnevno tedensko varstvo ( 26.6.-28.6.) = 42 €

** Cena za 4-dnevno tedensko varstvo (12.8.-16.8.) = 56 €