Časorisova novinarska šola 2018 (6. - 9. razred)

  • Datumi: 9. 7. – 20. 7. (2 tedenska termina)
  • Ure: 10.30 – 14.30
  • Starostna skupina: 6. – 9. razred
  • Pripomočki: Pametni telefon, po želji fotoaparat
  • Št. prostih mest na posamezen termin: 12
  • Cena (za udeležence s stalnim bivališčem v MOL): 70 €

Bi snemali video prispevke in fotografije ter pisali odmevne in razburljive članke o vsem, kar se poleti dogaja v mestu? Pridružite se Časorisovi novinarski ekipi v Mali ulici in spoznajte osnove novinarstva, medijskega ustvarjanja in dela s kamero pod mentorstvom Francija Keka in dr. Sonje Merljak Zdovc.

Pripravljali bomo novinarske prispevke in osvajali veščine pisanja, fotografiranja in ustvarjanja videovsebin. Seznanili se boste s pojavom lažnih novic v sliki in besedi, se naučili, kako jih prepoznati, predvsem pa izvedeli, zakaj jih je treba preprečevati.

Izvedeli boste, kako različni akterji za uresničevanje svojih ciljev in vplivanje na posameznika in množico lahko uporabljajo tudi filmski jezik. V praksi se boste ukvarjali s tem, kako lahko s pomočjo kadriranja, kompozicije in montaže neko dogodek ali dejanje predstavimo na različne načine. Vsak udeleženec bo posnel lastni kratki igrani in dokumentarni film.

Zagotovo pa bo najbolj zabaven del filmske delavnice snemanje z mojstrom skrite kamere Francijem Kekom. 

Časorisova novinarska poletna šola za najstnike v Mali ulici bo potekala od 9.–13. julija in od 16.–20. julija od 10.30 do 14.30.

V ceno je vključeno kosilo.

Prednost imajo otroci s stalnim bivališčem v MOL. Drugi otrok ima 20 % popust na tedensko prijavo. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.