Sobotni gozdni sprehodi

  • Cena: 10 € (za otroka v varstvu), brezplačno za otroke s spremljevalcem
  • Starost: 6+ (sam otrok), 3+ (otrok s spremljevalcem)
  • Prijave: boris.jurc@malaulica.si

Se bojite, da se bo otrok v gozdu umazal? Ne marate dežja? Vam gredo mravlje na živce? Nikar! Otroci v vsem tem tako uživajo, da jim odrasli nimamo pravice odrekati dogodivščin v gozdu v imenu »čistoče« in »varnosti«.

Gozdna pedagogika je razmeroma mlada veda, ki jo Javni zavod Mala ulica izvaja kot eden prvih ponudnikov v Ljubljani. Temelji na načelu, da otroka ne poučujemo z vnaprej pripravljenim kurikulom, ampak mu sledimo in sproti odgovarjamo na vprašanja, ki se mu ob aktivnostih v naravi porajajo.

Opažamo, da otroci brez težav, zelo ustvarjalno in z velikim veseljem preživijo dan brez računalnika in drugih elektronskih naprav. Gozd ponuja neskončno veliko materialov in predmetov, na podlagi katerih otrokom posredujemo zelo konkretna znanja in razumevanja s področja biologije, kemije, fizike, matematike, logike … vse ob stalnem gibanju, ki spodbuja telesno in fino motoriko ter domišljijo.

Gozdne sprehode, ki jih vodi izkušen gozdni pedagog Boris, bomo izvajali vsako soboto dopoldne do konca šolskega leta. 

Vsako soboto se po različnih poteh povzpnemo na Rožnik, kjer na zabaven način spoznavamo gozd in pripravimo različne gozdne ustvarjalnice. Gozdni sprehodi potekajo v vseh vremenskih razmerah, le program prilagodimo vremenu.

OSNOVNE INFORMACIJE

Zbirno mesto gozdnih uric je Informacijska točka HROŠČ ROGAČ poleg vile Marija Vera (C. na Rožnik 31*), kjer se bomo zjutraj ob 10h dobili in ob 12h poslovili.

PRIJAVA OTROKA: 6+

Otroci naj bodo primerno oblečeni in obuti. S seboj naj imajo nahrbtnik z rezervno obleko, manjši prigrizek in polno plastenko vode. Prosimo vas, da vaš otrok na gozdne urice pride brez elektronskih naprav, mobilnega telefona in vrednejših predmetov.

Prosimo vas, da prijavo (ime in priimek otroka ter rojstni datum in mobilno telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi v času gozdnega sprehoda) pošljete boris.jurc@malaulica.si.  Prijavnino 10 € plačate na TRR SI56 0126 1600 0002 610  ali v izjemnih primerih z gotovino ob oddaji otroka (v tem primeru vam bomo račun poslali naknadno).

PRIJAVA STARŠA Z OTROKOM: 3+, udeležba pa je brezplačna.