Sobotni gozdni sprehodi

 • Cena: 10 €
 • Starost: 1.–5. razred

Vsako soboto se bomo po različnih poteh povzpeli na Rožnik, kjer bomo na zabaven način spoznavali gozd in na gozdnih ustvarjalnicah ustvarjali iz gozdnih materialov. Gozdne urice bodo potekale v vseh vremenskih razmerah, le program bomo prilagodili vremenu.

Otroci naj bodo primerno oblečeni in obuti. S seboj naj imajo nahrbtnik z rezervno obleko in polno plastenko vode. V času našega druženja ni predvidenih obrokov, zato naj otroci pojejo zajtrk doma in s seboj ne nosijo hrane. Prosimo vas, da vaš otrok na gozdne urice pride brez elektronskih naprav, mobilnega telefona in vrednejših predmetov.

Zbirno mesto gozdnih uric je Informacijska točka HROŠČ ROGAČ poleg vile Marija Vera (C. na Rožnik 31*), kjer se bomo zjutraj ob 9.30 dobili in ob 12.30 poslovili. 

Prosimo vas, da prijavo (ime in priimek otroka ter rojstni datum in mobilno telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi v času gozdnega sprehoda) pošljete kar na info@malaulica.si.  Prijavnino plačate na TRR SI56 0126 1600 0002 610  ali v izjemnih primerih z gotovino ob oddaji otroka (v tem primeru vam bomo račun poslali naknadno).

 

 

Vsi termini

 • 22. september sobota 09:30

  Gnezdilnice

  Na zbirnem mestu bomo zgradili gnezdilnice za ptice, ki bodo prezimile na Rožniku. Poiskali bomo za gnezdilnice ustrezna drevesa, na katera jih bomo obesili. Tako bomo na gozdnih sprehodih spomladi lahko opazovali ptice.

 • 29. september sobota 09:30

  Zemlja

  Vemo, kaj so gozdna tla? To niso le različni tipi zemlje, po kateri hodimo, ampak tudi korenine, voda in živi organizmi, ki domujejo v tleh. Naredili bomo praktični prikaz, kako se umazana voda v naravi prečisti, razmislili bomo o vplivu podrasti in korenin na gozdna tla in natresli še kup zanimivosti.