Starševski večeri z Ivano Gradišnik (Familylab)

 • Kdaj Sreda ob 19:00
 • Prijave info@malaulica.si
 • Voditeljica Ivana Gradišnik, vodja Familylab Slovenija.

Ob sredah se bomo preko Zoom-a družili na tematskih večerih, ki jih bo vodila Ivana Gradišnik, ustanoviteljica in vodja slovenskega Familylaba.

Predavanja s področja vzgoje in vzgojnih izzivov so odprta in se jih lahko udeleži neomejeno število udeležencev. Vse, ki vas bodo teme predavanj izzvale in si boste zastavljali dodatna vprašanja, razmisleke, dileme ali željo po debati o realnem primeru iz življenja, pa vabimo na "follow-up" pogovorni večer za starše, ki bo teden po predavanju. Udeležba bo na pogovornem večeru omejena (do 15 udeležencev), saj bomo s tem omogočili bolj zaupen in podroben dialog.

Vsi termini

 • 14. april sreda 19:00

  OTROCI Z MOČNO VOLJO – kako v miru živeti z njimi

  Predavanje

  Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo da. Že vse od rojstva so bolj samostojni in odločni kot večina drugih otrok. Razlikujejo se od večine otrok, ki se z veseljem stopijo s svojimi starši in se rade volje odpovejo svojim mejam za to, da uživajo toplino in skrb.

  To so otroci, ob katerih se starši včasih počutimo, kot da so močnejši od nas. Borijo se za vsako stvar in ko se jim zoperstavimo, postane njihov upor še močnejši. Ko poskušamo rešiti probleme tako, kot jih rešujemo z drugimi otroki, problemi ekspandirajo. Vedno želijo imeti kontrolo nad lastnim telesom in življenjem. Ko se nekaj odločijo, jih ne moremo premakniti z nobeno manipulacijo ali grožnjo. Stvari naredijo le, če verjamejo, da so bile njihova ideja ...

  Nekateri otroci se tako obnašajo predvsem doma, drugi pa tudi v vrtcu in šoli. Za starše so ti otroci huda preizkušnja, saj imamo neprenehoma občutek, da se do otrok ne vedemo prav ali da ti zavračajo našo ljubezen.

  Na predavanju bomo govorili o tem, kako lahko znižamo raven konfliktov v družini in z našimi odločnimi otroki navežemo dober stik.

  POVEŽI SE TUKAJ.

 • 21. april sreda 19:00

  POGOVORNI VEČER na temo avtonomnih otrok in posledic za starše

  Pogovorni večer po predavanju

  POVEŽI SE TUKAJ.