Mini labirint - ulica je naša

Vsi termini

 • 20. julij sobota 10:30

  MANDALA

  Tiskali bomo s pomočjo rastlin, kot so listi in cvetovi na okrogel format papirja. Uporabljali bomo različne vzorce in barve in odkrivali tovrstno naravno grafiko.

 • 20. julij sobota 16:30

  MI POVEŠ ZGODBO?

  Otroci bodo odpotovali na čutno doživetje skozi labirint. Ob zvočni spremljavi ga raziščejo s pomočjo ustvarjalnega giba. Sledilo bo ustvarjanje zgodb o doživetjih v labirintu. Ustvarjali bomo lepljenko iz različnih materialov, ki jo bomo na koncu odtisnili in dobili iz nje grafiko. Zgodbi bomo dodali še naslov in tako dobili svojo vizualno-čutno zgodbo.

 • 27. julij sobota 10:30

  SLIKANJE Z NIHALOM

  Na delavnici bomo uporabili nihala za slikanje zanimivih vzorcev. V plastičnem kozarčku bomo zamešali barvo in na dnu naredili luknjo. Kozarec bomo privezali z vrvico, nato pa ga bomo zanihali nad večjim formatom papirja, kar bo povzročilo kapljanje barve v različne vzorce.

 • 27. julij sobota 16:30

  ČUTNA SLIKA

  Otroci se bodo skozi labirint sprehodili po čutni poti. Na koncu bodo našli volno, ki jim bo služila kot namig za naslednjo dejavnost. Iz nje bodo ustvarili sliko svojih občutij, ki so jih doživeli na čutni poti po labirintu. Z izbiro barve volne in v kakšni obliki jo bodo nalepili na podlago bodo ustvarili sliko svojih občutij (ravne/vijugaste linije, gostota, …).

 • 03. avgust sobota 10:30

  LUTKA “NOGAVIČKA ROKAVIČKA”

  Kaj se zgodi, ko nogavica postane rokavica? Izbulji oči, zraste ji čupa in že je tu jezikava ročna lutkica, ki voha, gleda in odkriva svet, v katerega jo bomo skupno ustvarili.

 • 03. avgust sobota 16:30

  ŽONGLERSKE ŽOGICE

  Prosite kako damo za dva para svilenih nogavic, prinesite še tri pesti riža iz shrambe in pridite na Izdelovanje žogice, s katerimi se bomo naučili žonglirati in spoznali žongliranje kot zabaven način za gibanje telesa, možganov in duha.

 • 10. avgust sobota 10:30

  OŽIVIMO ŽIVALSKI VRT

  Otroci bodo skupaj risali živali. Ko bodo risbe narejene, jih bomo postavili v labirint na različne lokacije. Nato pa se bomo skozi labirint premikali kot vse živali, ki smo jih vanj postavili.

 • 10. avgust sobota 16:30

  TAKTILNE MORSKE ŽIVALI

  Iz kartona bomo izrezljali poljubno morsko žival, ter jo polepili z različnim materialom. Navsezadnje bodo živali na otip različne.

 • 17. avgust sobota 10:30

  MINI ČUTNI LABIRINT

  Vsak otrok bo izdelal svoj kos labirinta, s povdarkom na teksturi, otipu - lahko 2 ali 3D. S kosi kartona, tetrapaki, palčkami, posodicami s pisano vodo, risbami. Nekateri deli bodo proizvajali zvok, drugi bodo predvsem za otip. Labirint bomo sproti sestavljali in dopolnjevali ter se po njem sprehajali z rokami in ušesi.

 • 17. avgust sobota 16:30

  RisTanc

  Vsak udeleženec si bo iz taktilnega labirinta  izbral svojo zamisel za ples. Ko bomo vsi našli svoje gibe in ples za ponazoritev čutenja, jih bomo sestavili v  skupen ples. Vse, kar smo doživeli, bomo ponazorili še z  voščenkami in riževo tempero na platnu, iz tega pa bomo  oblikovali  parkovno  postavitev ob skupinski plesni predstavi.

 • 24. avgust sobota 10:30

  POSTANIMO CIRKUSANTI

  Otroci se bodo spremenili v čisto prave cirkusante.  Vsak si bo izdelal svoje hodulje. Prostor v Mali ulici bomo spremenili v prostor cirkuških vragolij in ukan.

 • 24. avgust sobota 16:30

  ŽIVALSKI MOBILE

  Ptički, gosenice in še kakšna živalica se bo prepogibnila izpod naših rok. Rezali, lepili in zgibali  bomo živalice, ki bodo na koncu poletele v mobilu.

 • 31. avgust sobota 10:30

  SLIKANJE Z VOLNO - Nit na nit

  Doživeli bomo pravo inovativno tehniko slikanja z volno in filcem in se prepustili naši mehki domišljiji.

 • 31. avgust sobota 16:30

  PLESNO GIBALNI DIALOG

  V uvodnem pozdravu se bomo uglasnili z našim telesom in okolico. Skozi socialne igre se bomo povezovali v skupino in sproščali razne napetosti skozi gibalne dejavnosti.

 • 07. september sobota 10:30

  ČAROBEN BALON

  Čaroben balon je prostor, ki ga bomo skupaj z otroci ustvarili. V ta varen prostor, pa se nam bo vsakič nekdo izmuznil. Vsi ostali pa bomo z zaprtimi očmi ugotavljali, kdo je v skritem prostoru.

 • 07. september sobota 16:30

  PRAVLJIČNA VREČA

  V pripovedno lutkovni predstavi se bomo srečali z vrečo, v kateri bodo najrazličnejši miniaturni predmeti. S pomočjo naprstnih lutkic bomo sestavljali zgodbe.

 • 14. september sobota 10:30

  ČAROVNIŠKA DELAVNICA

  Na delavnici bomo najprej izdelovali čarovniške palčke, izvedeli nekaj zanimivosti o zgodovini čaranja in se naučili kakšen preprost čarovniški trik.

 • 14. september sobota 16:30

  SLEPI POTNIKI

  Najprej bomo skupaj oblikovali pot iz jajčnih škatel. Po želji jih bomo tudi porisali. Nato bodo udeleženci s prevezanimi očmi hodili po škatlah in s sledenjem poti našli pot iz labirinta.

 • 21. september sobota 10:30

  GLASBENI ZEMLJEVID

  Iz zamaškov steklenic in bambusovih palic bomo izdelali glasbila (»zvončke«). Vse skupaj bomo aranžirali na labirint ali pa se z igranjem inštrumentov iskali po različnih delih labirinta. Igrali se bomo v parih in se iskali z zavezanimi očmi.

 • 21. september sobota 16:30

  GRAFIKA S PENO

  Otroci bodo na peno izdelali matrico za tisk na določeno temo, ki jo bodo potem z grafičnimi barvami odtisnili na papir in platno.

 • 28. september sobota 10:30

  MOJ VITRAŽ

  Izdelovali bomo pisane vitraže, ki bodo popestrili naš mini labirint. Seveda, pa ga bomo lahko odnesli domov, kjer bo postal čudovit okras našemu domu.

 • 28. september sobota 16:30

  JOGA

  Dotaknili se bomo motorike, koordinacije, moči, gibljivosti, zavedanja in obvladovanja telesa, samozavesti, telesne drže, zbranosti in ustvarjalnosti.