Kotičkanje

Ohladite in spočijte se v senci mogočnih dreves, medtem ko bo vaš vrtčar užival v ustvarjanju z nami!
Ob sobotah bo v Mali ulici gostoval Sezamov projekt "Ulice so naše" s pisano paleto različnih ustvarjalnic.
Vsebino posameznih aktivnosti boste našli v koledarju spodaj.

Vsi termini

 • 21. julij sobota 10:30

  Metuljev kotiček (Eva Lederer)

  Kako bi bilo čez mesto poleteti z metuljevimi krili? Da bi vedeli, najprej potrebujemo krila. Metuljeva krila so sestavljena iz številnih mikroskopskih lusk in tudi mi bomo lepili delček za delčkom v pisano celoto.

  Drevo iz odtisa dlani (Doroteja Lah)

  Najprej bomo z rjavo tempero na bel papir narisali deblo, nato bomo roko namazali z zeleno prstno barvo in naredili odtise vej (odtis dlani). Ko se bo barva posušila, bomo z rdečo prstno barvo narisali še jabolka in drevo bo končano.

 • 21. julij sobota 16:00

  Moj daljnogled (Doroteja Lah)

  Toaletna tulca bomo poljubno polepili s kolaž papirjem ali porisali s flomastri, nato pa oba tulca zlepili skupaj. Na koncu bomo dodali še vrvico, da bomo daljnogled lahko obesili okoli vratu.

  Noj / Zidamo pesem (Dejan Koban)

  Noj tišči glavo v pesek, ničesar ne vidi okoli sebe, veliko zamudi.

 • 28. julij sobota 10:30

  Slikanje z volno (Iuna Ornik)

  Prijeten občutek je, ko v roki držite volneno nitko, pomirja. Tudi uporaba obeh rok pri odvijanju volnene nitke in raztegovanju v želeno črto povezuje obe možganski hemisferi in zato deluje stabilizacijsko, kreativno in meditativno. Vabljeni k slikanju z volno na nepozabno doživetje.

  Lačna žabica (Mateja Lukežič)

  Kaj se zgodi, ko smo lačni? Ponavadi kar odpremo hladilnik in tam nas že čaka nekaj dobrega. Kaj bi se pa zgodilo, če bi bili žabice? Potrebovali bi nekaj spretnosti, da bi si ujeli večerjo. Na ustvarjalnici bomo izdelali žabo in se naučili ujeti muho. Ne bo enostavno, ampak z nekaj vaje nam bo uspelo.

 • 28. julij sobota 16:00

  Slon / Zidamo pesem (Dejan Koban)

  Slon je ogromen in visok, ne vidi okoli sebe, veliko zamudi.

  Vila Čira čara (Vanja Gajič)

  Izdelovali bomo hiše (morda tudi stolpnico!) iz kartonastih škatel. Najprej bomo nabrali ideje za okrasitev ter narisali, kje bodo okna in vrata, ki jih bomo izrezali, nato pa se skupaj lotili poslikave.

 • 04. avgust sobota 10:30

  Dišeči žakeljčki (Janja Kikelj)

  Z nekaj dobre volje si bomo izdelali pravi dišeči žakeljček s sivko ali meliso. Odnesli ga bomo domov in z njim odišavili svojo omaro.

  Mačka / Zidamo pesem (Dejan Koban)

  Mačka je lena in samosvoja - veliko spi in se ne meni za nikogar.

 • 04. avgust sobota 16:00

  Ustvari svojo zgodbo (Sara Šabec)

  Otroci imajo edinstveno domišljijo. Njihove zgodbe so zabavne, bogate in nenavadne ... Tokrat jih ne bodo zgolj pripovedovali, ampak bodo ustvarili lastno knjigo.

  Skrivnostni otok (Vanja Gajič)

  Začeli bomo s poenostavljeno zgodbico o Robinsonu - da bi ga poiskali, bomo izdelovali plovila iz plutastih zamaškov ter jim dodali jadra. Te splave bomo nato preskusili na vodi.

 • 11. avgust sobota 10:30

  Pošast z lovkami (Mateja Lukežič)

  Preskusili bomo, kako spretni so naši mali prstki. Lotili se bomo skupnega projekta, male instalacije pošasti s tisočerimi lovkami, skozi katero bomo krepili fino motoriko in malo napenjali možgančke.

  Pes / Zidamo pesem (Dejan Koban)

  Pes je zvest, poln želje po življenju, teka sem in tja in velikokrat pozabi nase - zato prevečkrat zelo utrujen pade v sanje.

 • 11. avgust sobota 16:00

  Gladina ali dno? (Eva Lederer)

  Iz česa moramo izdelati barčico, da bo ostala na gladini razburkanega morja oziroma za začetek našega vedra?

  Papirnata ogledala (Vanja Gajič)

  Na velikih polah papirja bomo med seboj naredili obrise teles, nato bo vsak znotraj obrisa narisal sebe. Nato bomo dodajali izmišljene elemente, kot so krila, rep, druga barva las in podobno.

 • 18. avgust sobota 10:30

  Zveri iz smetnjaka (Sara Šabec)

  Svet smeti je svet velikanskih zveri. Kakšna bo tvoja zver? Otroci bodo ustvarili lastne zveri in smetnjak spremenili v kotiček rajanja in zabave.

  Rožce za mojo mamco (Janja Kikelj)

  Ste že videli čisto prave rože iz krep papirja? Kaj ko bi izdelali poletni šopek za našo mamico, ki je vedno vesela naših rož.

 • 18. avgust sobota 16:00

  Mehurčkologija (Eva Lederer)

  Pripravili bomo mešanico za milne mehurčke, opazovali, kako lebdijo v zraku in jih za pisane slikarije ujeli z listom papirja.

  Mavrična cesta (Mateja Lukežič)

  Ustvarjali bomo s prav posebnimi pripomočki, ki bodo drveli in pod njimi bo z našo pomočjo nastala prava mavrična cesta.

 • 25. avgust sobota 10:30

  Gosenice (Iuna Ornik)

  Z uporabo domišljije in rokavičke bomo izdelali svojo malo gosenico.

  Krasen okvir (Polona Prosen)

  Na ustvarjalnici bomo izdelovali prav poseben okvir za fotografije, na katerega boste ljubo podobo lahko obesili kot perilo - s ščipalkami.

 • 25. avgust sobota 16:00

  Shranjevalniki pisal (Polona Prosen)

  Konec avgusta je, vrtec in šola že trkata na vrata. Zato bomo izdelovali shranjevalnike pisal, da bodo ti vedno pri roki za pisanje in risanje.

  Gozdne vile (Igor Pavlovčič)

  Po pogovoru o gozdu se bomo posvetili skrivnostnim bitjem, gozdnim vilam. Izdelali jih bomo na podlagi vnaprej pripravljenih elementov. Nato bomo narisali še krila, jih izrezali in pritrdili. Vilo bomo prilepili na paličico, da bomo lahko animirali njeno letenje.

 • 01. september sobota 10:30

  Gospa s klobukom (Maša Ogrizek)

  Pisateljica Maša Ogrizek nam bo predstavila svojo knjigo Gospa s klobukom. S seboj bo pripeljala tudi čudežni kovček, na katerem se bodo otroci lahko vozili, skupaj pa bodo pokukali, kaj se skriva v njem. Spoznali bomo tudi papigo Ara Bello, ki zvesto spremlja gospo Ljudmilo na njenih potepanjih s kovčekmobilom.

  Klepetave papige (Andreja Goetz)

  Z Andrejo bomo izdelovali papirnate papige, ki lahko premikajo kljun in jih pobarvali v žive barve. Vsako od njih bomo naučili tudi kakšne hecne besede.

 • 01. september sobota 16:00

  Rezijanski kotiček (Sara Šabec)

  V Rezijanskem kotičku bomo poslušali zgodbe o zviti lisici, vedno lačnem volku, naivnem zajčku in ostalih zvereh iz Rezije.

  Kvačkana kolebnica (društvo Kva kvačkaš)

  Našo zadnjo ustvarjalnico bomo obeležili s kvačkano kolebnico, ki nam bo v pomoč pri nadaljnjih poskokih, ki nas čakajo.