Gozdni sprehod z nosilkami

Nošnja dojenčka v nosilki blagodejno vpliva na zadovoljenost osnovnih čustvenih potreb v prvem letu življenja: varnost, toplino, ljubezen, predvidljivost ter dotik in fizično bližino staršev. Nič čudnega torej ni, da dojenčki, ki se redno nosijo, dokazano manj jokajo. Uporaba nosilk in trakov za nošenje otrok prav tako omogoča staršem, da lažje več časa preživijo v naravi že z zelo majhnimi otroki. Z nosilko je namreč čisto vseeno, po kakšnem terenu gremo in ali imamo s seboj specialno dežno prevleko za voziček.

Negovanje navade, da prosti čas preživljamo v naravi, je dobra naložba za celotno družino. Redno preživljanje časa v naravi blagodejno vpliva na duševno zdravje otrok in odraslih. Gozd ponuja neskončno veliko materialov, ki lahko mimogrede zaposlijo celo družino; otroci na tak način brez težav in z veseljem preživijo dan brez televizije in drugih elektronskih naprav. Družine, ki pričnejo naravo obiskovati že v zgodnjem obdobju otrokovega življenja, veliko bolj verjetno to ohranijo in negujejo skozi celotno življenje, saj postane tako rekoč del družinske rutine, skoraj tako kot umivanje zob.

Ob mednarodnem tednu nošenja dojenčkov, ki se ga obeležuje prvi teden v oktobru, vas vabimo, da se nam pridružite na Gozdnem sprehodu z nosilkami, kjer bomo klepetali v družbi gozdnega pedagoga in psihoterapevtke ter mimogrede še rešili kakšen gozdni izziv.

Na cilju bo na piknik odeji sledil pogovor o gozdni pedagogiki za dojenčke. Na vodeno pot se bomo odpravili v torek (4. 10. 2022), sredo (5. 10. 2022) in petek (7. 10. 2022) ob 10.00 izpred Male ulice.

Sprehod bo potekal v vsakem vremenu. V primeru hudega naliva se bo končni pogovor izvedel v Mali ulici.

Obvezne prijave: aleksandra.klopcic@malaulica.si.

Vsi termini

  • 04. oktober torek 10:00
  • 05. oktober sreda 10:00
  • 07. oktober petek 10:00